banner

LANDSBY

Mette Moestrups prosadigt "Landsby" fra digtsamlingen "Kingsize" (2006) gengiver en drømmeagtig, næsten surrealistisk erindring om hendes barndoms- og ungdomsby Sdr. Harritslev i det vestlige Vendsyssel.

Landsbysamfundets grundpiller – kirken og missionshuset, mejeriet og købmandsbutikken – er alle til stede i det sprogligt sprudlende digt. Og det samme er – som det fremgår af digtet – en ivrigt pippende musvit!

Jeg tonesatte digtet i form af tre små satser for pigekor/kvindekor i foråret 2014 og deltog med det tresatsede værk i en komponistkonkurrence i forbindelse med Nordjysk Pigekors 50 års jubilæum i sommeren 2014.

"Landsby" vandt konkurrencen og blev på den baggrund uropført af Nordjysk Pigekor og Christina Kjærulff ved korets jubilæumskoncert den 12. oktober 2014.   

  harritslev
  moestrup


Kammerkoret Carmina og Mette Moestrup i Kunstbygningen i Vrå, 21. maj 2016

 

Gennem 2015 udarbejdede jeg en version af "Landsby" for blandet kor.

Både versionen for pigekor/kvindekor og versionen for blandet kor blev udgivet tidligt på året 2016, og versionen for blandet kor blev opført af Kammerkoret Carmina og Kasper Beck Hemmingsen ved tre koncerter i foråret 2016.

Den ene af de tre koncerter med Carmina blev afholdt i Kunstbygningen i Vrå - ikke langt fra Sdr. Harritslev - og Mette Moestrup medvirkede med recitationer ved denne koncert.