banner
         
 

Et udvalg af det seneste nye

- startende med det seneste

  gerningsstedet


Gerningsstedet :-) 201332765
 
       
 

Sing Song - Nine Nursery Rhymes

"Sing Song" (2017) for sopran og cello er baseret på ni børnerim af Christina Rossetti (1830-94). Christina Rossetti havde italienske aner, men levede og digtede i London. Hun skrev et stort antal børnerim - de fleste af dem fra 1868 til 1870.

Se nærmere under KOMPOSITIONER FOR SANG OG ANDRE INSTRUMENTER.

   
       
 

Fletværk

"Fletværk" (2017) for blandet kor består af fem frie bearbejdelser af danske og nordiske viser og sange. Jeg har i hver af de fem satser tilstræbt en sammenfletning af flere melodiske linjer, bl.a. vha. quodlibet- og kanon-teknikker. Deraf titlen "Fletværk".

Se nærmere under SAMLINGER AF ARRANGEMENTER FOR BLANDET KOR.

   
       
 

Lotusøje

"Lotusøje" (2016) for blandet kor er baseret på Suzanne Brøggers digtsamling af samme navn fra 1999. Suzanne Brøggers digtsamling er en samling sansninger og refleksioner – alle fremstillet i det japanske haikudigts fortættede form. Primtallet 17 udøver sin egen talmagi både i digtsamlingen og i min komposition: Hvert digt består af 17 stavelser. Digtsamlingen rummer 3 x 17, i alt altså 51 digte. Og min samling af tonesættelser omfatter et udvalg på netop 17 af disse 51 digte.
Mine 17 tonesættelser er meget forskellige. De strækker sig fra det enkle og lyriske over det kabaretagtigt skævvredne til det foruroligende og atonale.

Se nærmere under FLERSATSEDE KOMPOSITIONER FOR BLANDET KOR.

   
       
 

Landsby

"Landsby" (2014-15) er en korkomposition baseret på Mette Moestrups prosadigt af samme navn. Det drømmeagtige og sprogligt sprudlende digt kredser om landsbyen Sdr. Harritslev i Vendsyssel, hvor Mette Moestrup er vokset op, og det samme gør - som det fremgår af digtet - en ivrigt pippende musvit. Kompositionen foreligger både i en version for pigekor/damekor og i en version for blandet kor. Den førstnævnte - og oprindelige - version vandt Nordjysk Pigekors komponist-konkurrence i sommeren 2014 og blev uropført ved pigekorets 50 års jubilæumskoncert senere på året. Begge versioner af "Landsby" er udgivet hos Edition Wilhelm Hansen.

Se nærmere under FLERSATSEDE KOMPOSITIONER FOR PIGEKOR/DAMEKOR
og under FLERSATSEDE KOMPOSITIONER FOR BLANDET KOR.

   
       

To vintersange til tekster af Per Højholt

"To vintersange" (2015) for blandet kor - "Januar-elegi" og "Vintergækken" - er baseret på digte af Per Højholt fra hans digtsamling "Skrift på vind og vand" (1956). Den første af dem - "Januar-elegi" - foreligger også i en version for sang og klaver.

Se nærmere under FLERSATSEDE KOMPOSITIONER FOR BLANDET KOR
og under KOMPOSITIONER FOR SANG OG KLAVER.

       
 

Som sommerdug

"Som sommerdug" er er en CD med et udvalg af min kormusik indspillet af Det Fynske Kammerkor og Alice Granum i 2014 og udgivet hos pladeselskabet Exlibris i marts 2015. CD'en rummer blandt meget andet de 5 sange i den nedennævnte "A Christina Rossetti Song Book" fra 2013.

Se nærmere under menupunktet CD'er.

   
         
 

A Christina Rossetti Song Book

"A Christina Rossetti Song Book" (2013) er en samling af 5 sange baseret på digte af Christina Rossetti (1830-94). Christina Rossetti havde italienske aner, men levede og digtede i London. Min samling af Rossetti-sange foreligger både i en version for sang og klaver og i en version for blandet kor. Den sidstnævnte - og oprindelige - version blev uropført og senere indspillet af Det Fynske Kammerkor og Alice Granum. Begge versioner af "A Christina Rossetti Song Book" er udgivet hos Edition Wilhelm Hansen.

Se nærmere under FLERSATSEDE KOMPOSITIONER FOR BLANDET KOR
og under KOMPOSITIONER FOR SANG OG KLAVER.